Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przekąska

Bużenina- to zimna mięsna przekąska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże ząbki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na średnim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewając wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Pieczone frytki z batatów

    Składniki: 4-5 dużych batatów 1 łyżka oliwy sól pieprz Bataty obieramy, myjemy i dość grubo kroimy. Papier do pieczenia smarujemy odrobiną oliwy. Bataty skrapia

  • Naleśniki z mięsem

    Składniki: 6 naleśników 30 dkg. upieczonego mięsa ( u mnie indyk) 1 średnia cebula 2 średnie pomidory 1 mały pęczek natki pietruszki sól pieprz 2 łyżki oleju &n

  • Jajecznica z łososiem

    Składniki: 2 jajka 2 łyżki mleka 5 dkg. solonego łososia 1 mały pomidor  5 oliwek garść startego sera sól pieprz   łyżka oleju Do miski wbijamy j

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl