Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przek±ska

Bużenina- to zimna mięsna przek±ska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże z±bki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy sol± i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na ¶rednim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewaj±c wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl