Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przek±ska

Bużenina- to zimna mięsna przek±ska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże z±bki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy sol± i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na ¶rednim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewaj±c wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Samsa z dyni± - kuchnia uzbecka

    Dzi¶ kolejny przepis na samsę , tym razem z dyni± :)   Składniki: 0,5 kg m±ki ok. 300 ml. letniej wody sól 10 dkg. masła sezam Farsz: 40 dkg.obranej dyni 2

  • Tarta z kurczakiem i ziemniakami

    Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 0,5 kg. filetów z uda kurczaka 3 duże ziemniaki 2 duże cebule natka pietruszki 1 czubata łyżeczka przyprawy chicken masal

  • Pomidory marynowane

    Jesień nas rozpieszcza. W paĽdzierniku nadal sprzedaj±, ¶wieże maliny i pomidory na rynku :) Dzi¶ podaję przepis mojej te¶ciowej na smaczne marynowane pomidory:

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl