Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przek±ska

Bużenina- to zimna mięsna przek±ska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże z±bki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy sol± i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na ¶rednim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewaj±c wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Szakszuka

    Szakszuka- to danie  znane w kuchni tunezyjskiej, izraelskiej, egipskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „bałagan”. W skrócie to ugotow

  • Pikantne grzanki serowe

    Idealna przek±ska do piwa. Na pewno zdrowsza i mniej kaloryczna:) Składniki: Mały bochenek ciemnego chleba 10 dkg. startego parmezanu 1  łyżeczka papryki c

  • Kotlety z kaszy kuskus, chili i suszonymi pomidorami

    Składniki: 1 szkl. ugotowanej kaszy kuskus 1 mała cebula 1 ¶rednia marchewka 4 suszone marnowane pomidory  kawałek papryczki chili szczypta czosnku niedĽwi

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl