Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przekąska

Bużenina- to zimna mięsna przekąska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże ząbki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na średnim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewając wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Nadziewane naleśniki

    Moja propozycja na sobotnie śniadanie:) 2 naleśniki 4-5 plasterków chudej szynki 1 średni pomidor kilka plasterków sera żółtego 5 zielonych oliwek kilka listków

  • Tarta z botwinką i kurczakiem

    Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta  1 duży pęczek botwinki 30 dkg. filetu uda z kurczaka 15 dkg. żółtego sera sól pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka do

  • Ciasto drożdżowe z cebulą i serem

    Drożdżówki na słono...uwielbiam Składniki na 1 porcję: 20 dkg. gotowego drożdżowego ciasta 2 duże cebule 10 dkg. startego sera 1 łyżka oleju sól pieprz Cebulę o

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl