Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przek±ska

Bużenina- to zimna mięsna przek±ska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże z±bki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy sol± i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na ¶rednim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewaj±c wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Kotlety z kaszy kuskus, chili i suszonymi pomidorami

    Składniki: 1 szkl. ugotowanej kaszy kuskus 1 mała cebula 1 ¶rednia marchewka 4 suszone marnowane pomidory  kawałek papryczki chili szczypta czosnku niedĽwi

  • Grillowane kotlety z kurczaka

    Składniki: 0,5 kg. filetu z kurczaka 1 mała cukinia 1 ¶rednia marchewka 1 ¶rednia cebula 3 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka czosnku niedĽwiedziego 1 łyżeczka

  • Kotlety z kaszy gryczanej

    Składniki : 20 dkg. ugotowanej kaszy gryczanej 20 dkg. pieczarek duża gar¶ć czarnych oliwek 1 ¶rednia cebula 1 ¶redni pomidor pół pęczka koperku 2 jajka 3 czuba

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl