Blog > Komentarze do wpisu
Bużenina-czyli mięsna przek±ska

Bużenina- to zimna mięsna przek±ska, również idealnie nadaje się do kanapek.

Składniki:

Łopatka wieprzowa 1 kg.

Czosnek- 2 duże z±bki

Sól, pieprz.

Łopatkę myjemy, nacieramy sol± i pieprzem. Robimy niewielkie otwory w które wkładamy kawałki czosnku. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Łopatkę wkładamy do garnka o grubym dnie i nalewamy trochę wody ( tak żeby przykryła mięso nie więcej niż do połowy). Dusimy na ¶rednim ogniu, ok. 2 godzin (po godzinie mięso przewracamy), dolewaj±c wodę. Smacznego:)bużenina

niedziela, 13 czerwca 2010, marikijka

Polecane wpisy

  • Pasta z awokado z oliwkami i kaparami

    Składniki: 1 dojrzałe awokado  gar¶ć czarnych oliwek gar¶ć dużych kaparów 2 łyżki oliwy z oliwek pół pęczka koperku pieprz opcjonalnie sól Awokado obieramy

  • Carpaccio z łososia

     Pycha :) 200 gr. ¶wieżego łososia 0,5 łyżki soli 1 łyżeczka cukru   3 duże gar¶cie rukoli 15 czarnych oliwek niewielki kawałek parmezanu oliwa pieprz

  • Tarta z pstr±giem łososiowym i brokułami

    Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  połowa brokuła 30 dkg. pstr±ga bez skóry 100 ml. ¶mietany 10 dkg. zmielonego grana padano  2 jajka sól pi

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl