Blog > Komentarze do wpisu
zapiekanka z ryżem i szpinakiem

Składniki:

20 dkg. ryżu

1  opakowanie mrożonego szpinaku

180 gr śmietany

2 ząbki czosnku

1 podwójny filet z kurczaka

15 dkg. sera

sól,pieprz

olej

ryż gotujemy w osolonej wodzie w-g instrukcji na opakowaniu, kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy w niewielkiej ilości oleju, gdy już będzie gotowy dodajemy szpinak i dusimy ok. 10 min. pod przykryciem. PO tym czasie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 5 min. Po tym czasie dodajemy ryż, wszystko bardzo dobrze mieszamy i  wykładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Górę posypujemy natartym serem i wstawiamy do rozgrzanego do 250C piekarnika na 10 min. Smacznego!

zapiekanka szpinakowa

wtorek, 12 czerwca 2012, marikijka

Polecane wpisy

  • BESZBARMAK- danie narodów Azji Środkowej

    Kiedyś już podawałam przepis na to bardzo smaczne i trochę pracochłonne danie narodów Azji Środkowej.  Dziś kolejny przepis na Beszbarmak , tym razem z woł

  • Kurczak a'la KFC

    Przepisów na tego typu kurczaka jest wiele. Ale ten najbardziej przypomina mi oryginał :) Składniki: 2 duże filety z kurczaka (ok. 0,5 kg.)   0,5 łyże

  • Risotto z omułkami

    Smaczna i bardziej zdrowa wersja tradycyjnego risotto. Proszę pamiętać o tym, że ryż brązowy trzeba gotować nie mniej niż 40 min., inaczej będzie on twardy. Skł

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl