Blog > Komentarze do wpisu
zapiekanka z ryżem i szpinakiem

Składniki:

20 dkg. ryżu

1  opakowanie mrożonego szpinaku

180 gr ¶mietany

2 z±bki czosnku

1 podwójny filet z kurczaka

15 dkg. sera

sól,pieprz

olej

ryż gotujemy w osolonej wodzie w-g instrukcji na opakowaniu, kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy w niewielkiej ilo¶ci oleju, gdy już będzie gotowy dodajemy szpinak i dusimy ok. 10 min. pod przykryciem. PO tym czasie dodajemy wyci¶nięty przez praskę czosnek i ¶mietanę, doprawiamy sol± i pieprzem, dusimy przez 5 min. Po tym czasie dodajemy ryż, wszystko bardzo dobrze mieszamy i  wykładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Górę posypujemy natartym serem i wstawiamy do rozgrzanego do 250C piekarnika na 10 min. Smacznego!

zapiekanka szpinakowa

wtorek, 12 czerwca 2012, marikijka

Polecane wpisy

  • Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

    Dzi¶ przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 ¶rednia cebula 1 ¶rednia marchew 2 ¶redn

  • Krewetki w sosie curry

    Uwielbiam kuchnię indyjsk±. Po kolejnej wizycie w bardzo dobrej indyjskiej restauracji, postanowiłam w domu upichcić tym razem krewetki w sosie curry. Werdykt m

  • BESZBARMAK- danie narodów Azji ¦rodkowej

    Kiedy¶ już podawałam przepis na to bardzo smaczne i trochę pracochłonne danie narodów Azji ¦rodkowej.  Dzi¶ kolejny przepis na Beszbarmak , tym razem z woł

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl