Blog > Komentarze do wpisu
zapiekanka z ryżem i szpinakiem

Składniki:

20 dkg. ryżu

1  opakowanie mrożonego szpinaku

180 gr śmietany

2 ząbki czosnku

1 podwójny filet z kurczaka

15 dkg. sera

sól,pieprz

olej

ryż gotujemy w osolonej wodzie w-g instrukcji na opakowaniu, kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy w niewielkiej ilości oleju, gdy już będzie gotowy dodajemy szpinak i dusimy ok. 10 min. pod przykryciem. PO tym czasie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 5 min. Po tym czasie dodajemy ryż, wszystko bardzo dobrze mieszamy i  wykładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Górę posypujemy natartym serem i wstawiamy do rozgrzanego do 250C piekarnika na 10 min. Smacznego!

zapiekanka szpinakowa

wtorek, 12 czerwca 2012, marikijka

Polecane wpisy

  • Risotto z omułkami

    Smaczna i bardziej zdrowa wersja tradycyjnego risotto. Proszę pamiętać o tym, że ryż brązowy trzeba gotować nie mniej niż 40 min., inaczej będzie on twardy. Skł

  • Spaghetti z sosem dyniowym

    Składniki: Dynia obrana 30 dkg. boczek 10 dkg. 1 duża cebula. 1 śmietanka (200 ml), 0,5 szkl. wywaru warzywnego, sól pieprz, 2 ząbki czosnku, oliwa, zielenin

  • Kurczak czkmeruli-kuchnia gruzińska

    Ten przepis znalazłam przypadkiem parę dni temu w necie i tego samego dnia wypróbowałam! Niesamowite połączenie przypraw i duża ilość sosu. Kurczak po prostu ro

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl