Blog > Komentarze do wpisu
zapiekanka z ryżem i szpinakiem

Składniki:

20 dkg. ryżu

1  opakowanie mrożonego szpinaku

180 gr ¶mietany

2 z±bki czosnku

1 podwójny filet z kurczaka

15 dkg. sera

sól,pieprz

olej

ryż gotujemy w osolonej wodzie w-g instrukcji na opakowaniu, kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy w niewielkiej ilo¶ci oleju, gdy już będzie gotowy dodajemy szpinak i dusimy ok. 10 min. pod przykryciem. PO tym czasie dodajemy wyci¶nięty przez praskę czosnek i ¶mietanę, doprawiamy sol± i pieprzem, dusimy przez 5 min. Po tym czasie dodajemy ryż, wszystko bardzo dobrze mieszamy i  wykładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Górę posypujemy natartym serem i wstawiamy do rozgrzanego do 250C piekarnika na 10 min. Smacznego!

zapiekanka szpinakowa

wtorek, 12 czerwca 2012, marikijka

Zobacz podobne

  • Razowe pierożki z mięsem drobiowym

    Składniki: Przepis na ciasto znajdziesz tutaj Nadzienie: 1 pojedynczy filet z kurczaka ok.30-40 dkg. mięsa z indyka 3 duże cebule 1 mała natka pietruszki sól pi

  • Domowy pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem

    Składniki: Makaron: ok. 3 szkl. m±ki pełnoziarnistej 1 jajko 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli ok. 0,5 szkl. wody Sos: 1 opakowanie szpinaku  6

  • Dorsz w sosie szpinakowym

    Niezbyt udane zdjęcie ale ryba jest bardzo smaczna i delikatna:) Składniki: 0,5 kg. filetów z dorsza bez skóry 1 opakowanie szpinaku 3 łyżki ¶mietany 2 łyż

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl