Blog > Komentarze do wpisu
Pikantna zupa dyniowa

Składniki:

10 dkg. masła

1,5 kg. dyni

1 cebula

1 marchewka

1 ząbek czosnku

2 litry wody

sól, pieprz

W garnku roztapiamy masło i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na złocisty kolor. W tym czasie dynie obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Gdy cebula się podsmaży, dodajemy do niej pokrojone dynię, marchewkę i ząbek czosnku,wszystko mieszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu,  zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu przez 20 min.

zupa dyniowa

wtorek, 11 września 2012, marikijka
Tagi: zupa dyniowa

Polecane wpisy

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl