Blog > Komentarze do wpisu
Domowe chipsy

Coś dla miłośników fast foodów. Domowe chipsy na pewno są zdrowsze i mniej kaloryczne.

Składniki:

olej

sól i  inne ulubione przyprawy

Ziemniaki bardzo dobrze szorujemy i nacieramy na specjalnej  tarce lub cieniutko kroimy. Pokrojone ziemniaki dobrze płuczemy i bardzo dobrze osuszamy. Do głębokiej patelni wlewamy dużą ilość oleju i czekamy aż dobrze się rozgrzeje. 

Do rozgrzanego oleju wrzucamy niewielką ilość pokrojonych ziemniaków i obsmażamy na dużym ogniu, na złocisty kolor, mieszając od czasu do czasu. Usmażone chipsy wykładamy na papierowy ręcznik, by odsączyć od zbędnego tłuszczu. 

Gotowe chipsy kładziemy na talerz, solimy i doprawiamy naszymi ulubionymi przyprawami. Smacznego!

chipsy

 

Fast Good!

środa, 24 kwietnia 2013, marikijka
Tagi: chipsy

Polecane wpisy

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl