Blog > Komentarze do wpisu
Mielone kotlety zapiekane w piekarniku

Składniki:

0,5 kg. mięsa mielonego

1 duża cebula

1 bułka

1/4 szkl. mleka

1 jajko

1 duży pomidor

6 plastrów sera

Cebulę obieramy i kroimy na na cieniutkie talarki, potrzebujemy 6 sztuk. Resztę drobniutko siekamy i dodajemy do mięsa. Bułkę namaczamy w mleku, rozdrabniamy w blenderze i dodajemy do mięsa, to samo robimy z jajkiem. Wszystko doprawiamy solą i mieszamy. Formujemy 6 płaskich kotlecików.

Na posmarowanej olejem blasze układamy kotlety mielone, na nie kładziemy talarki cebuli i pomidora. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika na 30 min. Następnie na kotlety kładziemy kawałki sera i wstawiamy do piekarnika na kolejne  5 min.

Podajemy z ziemniaczkami.

Smacznego!

mielone z piekarnika

sobota, 25 maja 2013, marikijka

Polecane wpisy

  • spaghetti z sosem pomidorowo-baklażanowym

    Składniki: 0,5 opakowania spaghetti Sos: 3 średnie pomidory 1 połowa średniego bakłażana 1 średnia cebula kilka listków zielonej bazylii sól pieprz 2 łyżki oli

  • Szaszłyk z jagnięcej wątróbki

    Uwielbiam szaszłyki z wątróbki, zarówno jak jagnięcej tak i baraniej, wołowej lub z kurczaka, Są niezwykle delikatne i soczyste- najważniejszy jest odpowiedni c

  • Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

    Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średn

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl