Blog > Komentarze do wpisu
Warzywa duszone na masełku

Idealne jako danie główne lub jako dodatek do mięs.

Składniki:

0,5 kg. ziemniaków

2 średnie marchewki

1 pęczek zielonych szparagów

2 ząbki czosnku

50 gr. masła

natka pietruszki

sól

pieprz 

Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Szaragom odcinamy łodygi, dobrze myjemy i kroimy na średnie kawałki. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy marchewkę i dusimy na średnim ogniu przez 3 min. Następnie dodajemy ziemniaki i dusimy przez kolejne 5 min. 
Po tym czasie dodajemy szparagi i pokrojony czosnek , mieszamy. Po 10 min., warzywa doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, mieszamy i dusimy do gotowości. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

duszone warzywa

     

 

 


środa, 22 maja 2013, marikijka

Polecane wpisy

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl