Blog > Komentarze do wpisu
Delikatne rogaliki z nadzieniem twarogowym

Składniki ciasto:

1 żółtko

1/4 szkl. cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki jogurtu naturalnego

15 dkg. margaryny

ok. 2 szkl. mąki

2 łyżki cukru  pudru

Nadzienie:

25 dkg. twarogu tłustego

3 łyżki cukru

1 białko

Margarynę kroimy w drobną kostkę, dodajemy żółtko, cukier, jogurt i 1 szkl. mąki, wszystko mieszamy i po trochu dodajemy kolejną szklankę, wyrabiając ciasto. Ciasto musi być elastyczne i nie kleić się do rąk.

W misce mieszamy twaróg z białkiem i cukrem, wyrabiając jednolitą masę.

Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na cienkie okrągłe placki i dzielimy na 8 trójkątów.  Na każdy kawałek kładziemy niewielką ilość nadzienia i zwijamy, zaczynając od szerszej części. 

Rogaliki wstawiamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika na 20 min. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

rogaliki z nadzieniem twarogowym



 


wtorek, 25 czerwca 2013, marikijka

Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl