Blog > Komentarze do wpisu
pasta z pieczonych bakłażanów i pomidorów

Składniki:

0,5 kg bakłażanów

3 średnie pomidory

1 ząbek czosnku

1 pęczek koperku

4 łyzki oliwy

sól

0,5 łyżeczki papryki chili

Bakłażany i pomidory myjemy i przekrajamy na pół. Srapiamy 2 łżkami oliwy i wstawiamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika na 30 min, wyjmujemy i ostudzamy.

Następnie obieramy ze skórki i drobno siekamy. Dodajemy posiekany koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek, oliwę. sól i chili i dokładnie mieszamy. Podajemy z chlebem. Smacznego!

0121

 

Lekkie i szybkie dania na upalne dni

sobota, 04 lipca 2015, marikijka

Polecane wpisy

  • Nadziewane naleśniki

    Moja propozycja na sobotnie śniadanie:) 2 naleśniki 4-5 plasterków chudej szynki 1 średni pomidor kilka plasterków sera żółtego 5 zielonych oliwek kilka listków

  • Tarta z botwinką i kurczakiem

    Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta  1 duży pęczek botwinki 30 dkg. filetu uda z kurczaka 15 dkg. żółtego sera sól pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka do

  • Ciasto drożdżowe z cebulą i serem

    Drożdżówki na słono...uwielbiam Składniki na 1 porcję: 20 dkg. gotowego drożdżowego ciasta 2 duże cebule 10 dkg. startego sera 1 łyżka oleju sól pieprz Cebulę o

Komentarze
2015/07/08 11:38:29
pyszna pasta, u mnie bez chleba oczywiście, ale pasta jest rewelacyjna!!! www.ddp.blox.pl
KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl