Blog > Komentarze do wpisu
Carpaccio z buraka

2 ¶rednie buraki

kawałek parmezanu

duża gar¶ć oliwek

duża gar¶ć rukoli

oliwa z oliwek

sól

pieprz

ocet balsamiczny

Buraki dokładnie myjemy, owijamy foli± i wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika na 1 h. Następnie ostudzamy i kroimy na cieniutkie plasterki. W misce robimy marynatę: 1 łyżka oleju, 1 łyżka octu balsamicznego, odrobina soli i pieprzu. Gotow± marynat± zalewamy pokrojone na cieniutkie plasterki buraki i odstawiamy na 15 min.

Następnie na talerzu wykładamy zamarynowane buraki, posypujemy wszystko rukol±, startym parmezanem, pokrojonymi oliwkami.

 Skrapiamy oliw±, doprawiamy sol± i pieprzem i jemy :)salat1

czwartek, 09 marca 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Sałatka z marchewk± i mięsem po koreańsku

         Składniki: 0,5 kg. marchewki 20 dkg. filetu z uda z kurcz±t 2 dymki  2 z±bki czosnku pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 1 ł

  • KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA

    Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 2&

  • Sałatka z grillowanym tuńczykiem

    Składniki: gar¶ li¶ci sałaty gar¶ć rukoli 1 duży malinowy pomidor 1 ¶rednia czerwona cebula 20 dkg. tuńczyka 1 jajko 10 dkg. sezamu 4 łyżki m±ki 2 łyżki octu ba

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl