Blog > Komentarze do wpisu
Schab nadziewany morelami

Składniki:

1,5 kg schabu bez kości

20 dkg. moreli

sól

pieprz

2 łyżki oleju

Schab przecinamy w środku robiąc symetryczną dziurę. Następnie upychamy w dziurę morele jedną przy drugiej na ścisk, tak aby przez całą długość schabu były morele.  Tak przygotowany schab nacieramy olejem i przyprawami i odstawiamyna kilka godzin do lodówki.Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w 200C przez godzinę ,a później zmniejszamy na 180 i pieczemy jeszcze godzinkę. 20 min. przed końcem rozcinamy worek i i czekamy aż schab się zrumenł polewając go sokiem który powstał podczas pieczenia. Gotowy schab przekładamy na miskę i czekamy aż odpocznie (ok. 10.min.) Następnie kroimy i podajemy z sosem lub bez.

 

123

piątek, 28 kwietnia 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Nadziewane naleśniki

    Moja propozycja na sobotnie śniadanie:) 2 naleśniki 4-5 plasterków chudej szynki 1 średni pomidor kilka plasterków sera żółtego 5 zielonych oliwek kilka listków

  • Tarta z botwinką i kurczakiem

    Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta  1 duży pęczek botwinki 30 dkg. filetu uda z kurczaka 15 dkg. żółtego sera sól pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka do

  • Pieczone frytki z batatów

    Składniki: 4-5 dużych batatów 1 łyżka oliwy sól pieprz Bataty obieramy, myjemy i dość grubo kroimy. Papier do pieczenia smarujemy odrobiną oliwy. Bataty skrapia

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl