Blog > Komentarze do wpisu
Szaszłyk z jagnięcej wątróbki

Uwielbiam szaszłyki z wątróbki, zarówno jak jagnięcej tak i baraniej, wołowej lub z kurczaka, Są niezwykle delikatne i soczyste- najważniejszy jest odpowiedni czas trzymania nad ogniem lub w piekarniku, bo nie wolno jej przesuszyć.

Składniki:

0,5 kg. jagnięcej wątróbki

20 dkg. surowej słoniny

sól

pieprz

Wątróbkę i słoninę kroimy na dość duże kawałki i wkładamy do miski. Wszystko solimy i doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy. 

Wątróbkę na przemian ze słoniną nadziewamy na patyki i kładziemy  na brytfannie tak by mięso nie dotykało dna. wstawiamy do rozgrzanego do 250 C piekarnika z funkcją grill na 15 min. Wyjmujemy i od razu jemy, najlepiej z marynowaną cebulą :)

 szaszlyk

sobota, 15 kwietnia 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

    Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średn

  • Krewetki w sosie curry

    Uwielbiam kuchnię indyjską. Po kolejnej wizycie w bardzo dobrej indyjskiej restauracji, postanowiłam w domu upichcić tym razem krewetki w sosie curry. Werdykt m

  • BESZBARMAK- danie narodów Azji Środkowej

    Kiedyś już podawałam przepis na to bardzo smaczne i trochę pracochłonne danie narodów Azji Środkowej.  Dziś kolejny przepis na Beszbarmak , tym razem z woł

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl