Blog > Komentarze do wpisu
spaghetti z sosem pomidorowo-baklażanowym

Składniki:

0,5 opakowania spaghetti

Sos:

3 średnie pomidory

1 połowa średniego bakłażana

1 średnia cebula

kilka listków zielonej bazylii

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

Makaron gotujemy w-g instrukcji na opakowaniu, doprawiamy odrobiną oliw i mieszamy.

Pomidory nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na minutę, następnie wyjmujemy i ściągamy skórkę.

Cebulę drobno siekamy. Pomidory i bakłażany drobno kroimy. Na patelnię nalewamy trochę oliwy i wrzucamy cebulę, obsmażam przez 1 min. Następnie dodajemy pomidory i bakłażany i zmniejszamy ogień. warzywa dusimy na małym ogniu, często je ugniatając, tak by z czasem powstała papka. Na koniec solimy, doprawiamy pieprzem i dodajemy kilka listków posiekanej bazylii. Sos wykładamy na makaron i podajemy. Smacznego :)

sos

 

środa, 26 kwietnia 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

    Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średn

  • Krewetki w sosie curry

    Uwielbiam kuchnię indyjską. Po kolejnej wizycie w bardzo dobrej indyjskiej restauracji, postanowiłam w domu upichcić tym razem krewetki w sosie curry. Werdykt m

  • BESZBARMAK- danie narodów Azji Środkowej

    Kiedyś już podawałam przepis na to bardzo smaczne i trochę pracochłonne danie narodów Azji Środkowej.  Dziś kolejny przepis na Beszbarmak , tym razem z woł

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl