Blog > Komentarze do wpisu
Sałatka z marchewk± i mięsem po koreańsku

 

  

Składniki:

0,5 kg. marchewki

20 dkg. filetu z uda z kurcz±t

2 dymki 

2 z±bki czosnku

pół pęczka natki pietruszki

pół pęczka koperku

1 łyżka sosu sojowego

 1 łyżeczka cukru

1 łyżka octu 6%

6 łyżek oleju

0,5 łyżeczki suszonej papryki chili (płatki)

sól

Marchewkę obieramy i ¶cieramy na tarce o grubych oczkach.

Mięso drobno kroimy i obsmażamy na złocisty kolor na 2 łyżkach oleju. Na koniec solimy i doprawiamy pieprzem.   Do startej marchewki dodajemy wyci¶nięty przez praskę czosnek, posiekan± zieleninę, cukier, sos sojowy, ocet, olej sól i paprykę chili i wszystko bardzo dokładnie mieszamy rękami. Na koniec dodajemy mięso i jeszcze raz wszystko mieszamy, odstawiamy na parę godzin do lodówki, następnie wyjmujemy i jemy.121

 

¶roda, 03 maja 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Carpaccio z buraka

    2 ¶rednie buraki kawałek parmezanu duża gar¶ć oliwek duża gar¶ć rukoli oliwa z oliwek sól pieprz ocet balsamiczny Buraki dokładnie myjemy, owijamy foli± i wkład

  • KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA

    Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 2&

  • Sałatka z grillowanym tuńczykiem

    Składniki: gar¶ li¶ci sałaty gar¶ć rukoli 1 duży malinowy pomidor 1 ¶rednia czerwona cebula 20 dkg. tuńczyka 1 jajko 10 dkg. sezamu 4 łyżki m±ki 2 łyżki octu ba

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl