Blog > Komentarze do wpisu
Tarta z botwinką i kurczakiem

Składniki:

1 opakowanie francuskiego ciasta 

1 duży pęczek botwinki

30 dkg. filetu uda z kurczaka

15 dkg. żółtego sera

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

Kurczaka dość drobno kroimy i obsmażamy do gotowości. Na koniec solimy i pieprzymy, Botwinkę myjemy i drobno siekamy (Iiście). Ser ścieramy na tarce. W misce mieszamy drobno posiekane liście, ser i wysmażonego kurczaka. Na połowę ciasta wykładamy farsz i sklejamy dokładnie 2 częścią ciasta. Zostawiamy 1 małą dziurkę, by wychodziła para i wstawiamy do rozgrzanego do 210 C piekarnika na na 30 min.131

 

wtorek, 02 maja 2017, marikijka

Polecane wpisy

  • Nadziewane naleśniki

    Moja propozycja na sobotnie śniadanie:) 2 naleśniki 4-5 plasterków chudej szynki 1 średni pomidor kilka plasterków sera żółtego 5 zielonych oliwek kilka listków

  • Schab nadziewany morelami

    Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 20 dkg. moreli sól pieprz 2 łyżki oleju Schab przecinamy w środku robiąc symetryczną dziurę. Następnie upychamy w dziurę

  • Pieczone frytki z batatów

    Składniki: 4-5 dużych batatów 1 łyżka oliwy sól pieprz Bataty obieramy, myjemy i dość grubo kroimy. Papier do pieczenia smarujemy odrobiną oliwy. Bataty skrapia

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl