niedziela, 21 marca 2010
Ciasto bezowe

Składniki

białka 4 szt.

cukier 1 szkl.

Krem

Śmietana 250 ml.

Cukier 0,5 szkl.

Sposób przyrządzania:

Ubić białka z cukrem na sztywno, wyłożyć łyżeczką na posmarowaną blachę. Wypiekać na średnim ogniu, ok. 40 min.

Śmietanę ubić z cukrem. Poczekać aż bezy wystygną. Ułożyć warstwę na talerzu,polać kremem, kolejna warstwa, krem....wstawić do lodówki na 2 godziny.

Można dodać posiekane orzechy, czekoladę lub wiórki kokosowe.

Tagi: bezy krem
15:19, marikijka , Desery
Link Dodaj komentarz »
piątek, 19 marca 2010
Makaron w sosie śmietankowym

 

Makaron rurki 30 dkg

Filet z kurczaka (podwójny)

Pomidor 2 szt.

Oliwki zielone (pół słoiczka)

Natka pietruszki

Śmietana 20 dkg

Ser zolty tarty 10 dkg

Wino białe półwytrawne 100ml.

Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Pokroić filety i obsmażyć w niewielkiej ilości oleju,posolić. Kiedy kurczak już będzie gotowy, wlać wino a po paru minutach dodać pokrojone oliwki i pomidory. Wymieszać śmietanę z serem i dodać do kurczaka. Dodać do sosu ugotowany makaron, natkę pietruszki, pieprz. Wszystko wymieszać i od razu podawać. Smacznego :)

 

 

1 ... 81 , 82 , 83 , 84
 
KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl