wtorek, 02 maja 2017
Tarta z botwinką i kurczakiem

Składniki:

1 opakowanie francuskiego ciasta 

1 duży pęczek botwinki

30 dkg. filetu uda z kurczaka

15 dkg. żółtego sera

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

Kurczaka dość drobno kroimy i obsmażamy do gotowości. Na koniec solimy i pieprzymy, Botwinkę myjemy i drobno siekamy (Iiście). Ser ścieramy na tarce. W misce mieszamy drobno posiekane liście, ser i wysmażonego kurczaka. Na połowę ciasta wykładamy farsz i sklejamy dokładnie 2 częścią ciasta. Zostawiamy 1 małą dziurkę, by wychodziła para i wstawiamy do rozgrzanego do 210 C piekarnika na na 30 min.131

 

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl