środa, 03 maja 2017
Sałatka z marchewką i mięsem po koreańsku

 

  

Składniki:

0,5 kg. marchewki

20 dkg. filetu z uda z kurcząt

2 dymki 

2 ząbki czosnku

pół pęczka natki pietruszki

pół pęczka koperku

1 łyżka sosu sojowego

 1 łyżeczka cukru

1 łyżka octu 6%

6 łyżek oleju

0,5 łyżeczki suszonej papryki chili (płatki)

sól

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Mięso drobno kroimy i obsmażamy na złocisty kolor na 2 łyżkach oleju. Na koniec solimy i doprawiamy pieprzem.   Do startej marchewki dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną zieleninę, cukier, sos sojowy, ocet, olej sól i paprykę chili i wszystko bardzo dokładnie mieszamy rękami. Na koniec dodajemy mięso i jeszcze raz wszystko mieszamy, odstawiamy na parę godzin do lodówki, następnie wyjmujemy i jemy.121

 

KONTAKT: mdaudesz@gmail.com FlyB - Kulinaria Durszlak.pl Top Blogi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl